Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 18:34

САЙТ ВЕЛИКОГЕЄВЕЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом почали відзначати з 1988 році. Тоді міністри охорони здоров'я всіх країн закликали до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією про ВІЛ/СНІД. З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку. За інформацією ООН, за минулих п'ять років виявлені випадки зараження ВІЛ зменшилось на 20%. Натомість, в Україні цей показник досі високий. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією.

«Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом до 1 грудня – Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройшли заходи у Великогеєвецькій ЗОШ І-ІІ ступенів. На позакласному заході «Обери життя», який відбувся 03 грудня 2018 року учні 8-9-х класів розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу. Організувала та провела захід заступник директора з навчально-виховної роботи Білакович Л.А. Класні керівники 5-9-х класів провели профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття» та ін.

Такі заходи допомагають учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від цього страшного захворювання, зробити правильний вибір у житті.

Переглядів: 340 | Додав: Irenke | Дата: 03.12.2018 | Коментарі (0)

A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni.

Benedek Elek születésének 150. évfordulója alkalmából, iskolánk mesehetet rendezett az 1-4. osztályos tanulók részvételével.

A hét folyamán rajzversenyt, mesemondó-  és mesedramatizáló versenyt tartottunk. A rajzversenyen résztvevő tanulók munkáiból kiállítást készítettünk. A mesehét utolsó napján mesemondóversenyt szerveztünk:

Az 1. osztályos tanulók „A kecskegidák és a farkas” c. mesét dramatizálták el.

A 2. és 4. osztály tanulói magyar népmeséket, tréfás meséket, állatmeséket mondtak el.

A 3. osztály tanulói egy ukrán népmesét a „Répamesét” játszották el.

A mesehét végén a verseny résztvevői ajándékban részesültek.

Переглядів: 321 | Додав: Irenke | Дата: 26.11.2018 | Коментарі (0)

У навчальному закладі з 05. 11. по 09.11. проведено Тиждень української мови та літератури. Мета тижня: донести до учнів красу і багатство української мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати повагу до державної мови.

В рамках тижня проведено наступні заходи:

1. Усний журнал «Бринить, співає наша мова».

2. Випуск стіннівки «Мова моя калинова».

3. Конкурсна програма «Диво калинове» (для учнів 5-6 класів).

4. Гра-конкурс на кращого знавця прислів’їв та приказок «Народ скаже, як зав’яже» (для учнів 5-9 класів).

5. Літературний брейн-ринг ( для учнів 7-9 класів).

6. Конкурс ілюстрацій до поезій українських письменників.

7. Інтелектуальна гра-конкурс знавців української мови "Мово українська, гордосте моя!" ( для учнів 7-9 класів).

8. Літературно – музична композиція до Дня української писемності та мови» «Мова - скарбниця духовності народу».

9. Проведення І етапу Міжнародного конкурсу знавців української

мови ім. Петра Яцика.

10. Перегляд відеоролика до Дня української писемності та мови.

 

Переглядів: 366 | Додав: Irenke | Дата: 13.11.2018 | Коментарі (0)

З метою належного відзначення мужності та героїзму переможців нацизму у Другій світовій війні, видатного внеску Українського народу у перемогу над антигітлерівською коаліцією, вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, виховання у молоді почуття патріотизму, національної гідності, готовності до захисту своєї держави, шанобливого ставлення до старшого покоління в школі було проведено ряд заходів до 74-ї річниці вигнання нацистських загарбників з України. Для учнів школи проведено інформаційну годину «Україна в огні» також виховні години «Подвиг не має давнини», у бібліотеці організовано книжкову виставку «Хто визволяв Україну, слід свій залишив у вікахНе залишились осторонь і початкові класи, для них були проведені виховні години «Ми памя'таємо».

74 роки відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від нацистів. Та скільки б не пройшло років , ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, берегти пам'ять про героїчний подвиг українського народу.

Переглядів: 363 | Додав: Irenke | Дата: 31.10.2018 | Коментарі (0)

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931 «Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек», листів Інституту модернізації змісту освіти 19.07.2018 22.1/10-2550 «Щодо виконання наказу Міністерства освіти і науки від 12.08.2014 № 931», Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти 04.09.2018 № 375 та листа відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА від 05.09.2018 № 01-16/921 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» в Україні з 01 до 31 жовтня 2018 року у Великогеєвецькій ЗОШ І-ІІ ст. був проведений Всеукраїнський місячник шкільної бібліотеки під гаслом «Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини»(до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського). У рамках Місячника були проведені наступні заходи:

тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку» (діти читають батькам казки В. О. Сухомлинського);

організація виставки до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського – «Василь Сухомлинський – дітям»;

–конференція «Реалізація педагогічних ідей В. О. Сухомлинського щодо творчого самовираження дитини»;

круглий стіл «Розвиток творчих здібностей учнів засобами шкільної бібліотеки»;

презентація «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»;

конкурс дитячих ілюстрацій до оповідань та казок В.О. Сухомлинського «Малюю улюблену казку», «Казка на кінчику пензля»;

флеш-моб «Читаємо Сухомлинського».      

Переглядів: 295 | Додав: Irenke | Дата: 30.10.2018 | Коментарі (0)

Осінь - найчарівніша і найбагатша пора року. Тому стало традицією вшановувати її, дякувати за щедрий урожай.

У нашій школі по-особливому проводять це свято. Учні школи разом з класоводами провели свято "Барви осені".

Діти декламували вірші, співали пісні, виготовляли поробки з природного матеріалу. Учні школи підготували багато композицій з квітів, трав, гілок, моху, сіна, барвінку, калини, горобини, овочів і фруктів, які були креативними, творчими та по-осінньому теплими.

Жюрі ходило від столу до столу, обираючи найкращих. Учні охоче захищали свої композиції. Справді, осінь - золота пора!!!

Переглядів: 361 | Додав: Irenke | Дата: 17.10.2018 | Коментарі (0)

На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту Ужгородської РДА від 10.10.2018 № 01-16/1069 « Про відзначення Дня захисника України» та з метою формування в учнів розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави у нашому закладі були проведені заходи :

 

Переглядів: 346 | Додав: Irenke | Дата: 16.10.2018 | Коментарі (0)

У рамках заходів до 100-річчя позашкільної освіти України, 11-го жовтня, в прекрасний осінній золотистий день, учні Великогеєвецької ЗОШ І-ІІ ст. здійснили цікаву, незабутню туристичну подорож до унікального геологічного пам`ятника – каскаду кам`яних утворень – «порогів», що перегороджують р. Уж. Поїздка проходила під керівництвом голови Президії ГО «ЗРОРТ» - Василя Кочана, керівника сектору, інструктора зі спортивного туризму Віктора Мателича та вчителів школи Білаковича О.О., Дєрке Л.Й., Дєрке В.М. і Коломієць М.М.

Цей чудовий куточок нашого краю знаходиться за 40 км на північний схід від Ужгорода та за 2 км від Словацького кордону біля села Забрідь що на Березнянський. Учні та вчителі отримали неймовірні враження та масу задоволень від поїздку у цей чудовий Карпатський край.

Переглядів: 435 | Додав: Irenke | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

З поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами, а обличчя педагогів та вихованців сяють посмішок.

Відбулося таке свято і у Великогеєвецькій ЗОШ І-ІІ ст. Учні, підготувавши чудові концертні номери й привітання, запросили весь педагогічний колектив школи. Були представлені веселі сценки з учнівського життя, щирі й теплі привітання кожного класу, починаючи від веселих першачків до серйозних випускників школи чудовий настрій і заряд енергії отримали працівники закладу від сяючих очей учнів та їхніх посмішок. Хочеться побажати всім працівникам освіти :

Щастя і здоров’я міцного!

Учнів вдячних!

Чистих світанків,

Сонячних ранків!

Промінь сонця

в кожне віконце!

Ніжної ласки,

Душевної казки,

Щастя без ліку

І довгого віку!

 

Переглядів: 300 | Додав: Irenke | Дата: 08.10.2018 | Коментарі (0)

Щороку у Великогеєвецькій ЗОШ І-ІІ ст. вчителі та вихователі відзначають цей день. Педагогічні працівники велику увагу приділяють вихованню дітей в атмосфері любові й поваги до ближнього та шанобливого ставлення до літніх людей. В школі був проведений захід, на якому виступили педорганізатор школи Білакович О.О. та вчитель Коломієць М.М. Учні розповідали про своїх дідусів та бабусів цього дня в Україні та інших країнах.

Переглядів: 374 | Додав: Irenke | Дата: 03.10.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 38 39 »
Наші контакти:
ВЕЛИКОГЕЄВЕЦЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІ СТУПЕНІВ УЖГОРОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с. Великі Геївці, вул. Гагаріна, 21
E-MAIL: velikogeevcka-zos@meta.ua
тел.: (0312)730-125
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz