Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 06:58

САЙТ ВЕЛИКОГЕЄВЕЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2018 » Березень » 26 » “Чудеса? Ні, це фізика!”
12:11
“Чудеса? Ні, це фізика!”

З метою підвищення інтересу довивчення фізики, збагачення кругозору та інтелекту учнів додатковими знаннями з 19 по 23 березня 2018 року в нашій щколі пройшов тиждень «Цікава фізика». Цей тиждень ми присвятили фізиці ― одній з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства, науці цікавій, захоплюючій, могутній. Значення фізичних знань у нашому житті дійсно важко оцінити. Недаремно академік А. Ф. Йоффе висловився про це так: «Сучасна техніка ― це перш за все фізика в різних її застосуваннях».

В проведенні тижня активну участь приймали учні 7-9 класів, які були організаторами різних видів конкурсів та змагань.

Протягом тижня на уроках фізики проводились інформаційні хвилинки про цікаві факти з життя видатних вчених фізиків. Учні мали можливість перевірити свої теоретичні знання з предмету, розв’язавши ряд цікавих задач. Також використовувались різні форми та прийоми організації позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.

Під час тижня були проведені різні заходи:

  1. «Мобільний телефон – друг чи ворог?» Перед нами стоїть проблема, чи створюють небезпеку для здоров’я людини мобільні телефони. Учні 9-го класу вивчали, досліджували та зібрали інформацію про принцип дії мобільних телефонів, їх вплив на організм людини та розробили рекомендації щодо їх безпечного використання.
  2. Виставка-презентація робіт учнів «Діти за чисту енергію» номінація «Нове життя старих речей». На виставці було представлено понад 20 робіт, що спонукало нас замислитись над турботою про навколишнє середовище, адже важливо, що ми залишимо по собі підростаючому поколінню.
  3. «Юні конструктори». Надзвичайне пожвавлення виявили учні під час конструювання літального апарату. Учні 5-9 класів за власними проектами конструювали діючі літальні апарати.
  4. “Чудеса? Ні, це фізика!” – під такою назвою пройшов пошуково-дослідницький день. В ході дня учням продемонстровано ряд цікавих фізичних дослідів.
  5. Конкурсно-розважальна програма " Живемо за законами фізики". Це ігри для всіх. Брали участь діти з різних класів, різних вікових груп. Завдання включали в себе знання з різних областей фізики і для досягнення поставленої мети, вимагали їх творчого застосування. Але головною їх особливістю було розгадання таємниці досліджуваного явища через практичні дії. Діти проявляли не тільки свої енциклопедичні знання, але і спритність рук, практичну кмітливість та винахідливість.

Тиждень фізики приніс незабутні враження не лише тим учням, які вже вивчають фізику, а й тим, які незабаром будуть це робити. Різноманітні явища, досліди, прилади викликали неймовірне захоплення, а також заохочення до вивчення фізики.

 

 

 

 

Переглядів: 408 | Додав: Irenke | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наші контакти:
ВЕЛИКОГЕЄВЕЦЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІ СТУПЕНІВ УЖГОРОДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ НАША АДРЕСА: Закарпатська область, Ужгородський район, с. Великі Геївці, вул. Гагаріна, 21
E-MAIL: velikogeevcka-zos@meta.ua
тел.: (0312)730-125
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz